Välkomna till oss på Brostorps Gård.
Här är vi tre generationer som tar hand om gästerna på bästa sätt.

Lantbruket och skogen är grunden till alltihop, sedan har vi utvecklat lite olika ben att stå på.
Jag, Anita, och min man Bo tog över gården 1975 från Bo:s föräldrar.
Vi startade mjölkproduktion och en hallonodling några år senare. Försäljningen av hallon på sommaren skulle till stor del skötas av våra tre flickor, Camilla, Annika och Elionora.
Nu kom kunder och tyckte att nu när vi har mjölk och bär så fattades ostkakan, en tanke började ta form. En levande landsbygd har alltid varit viktig för oss, därför kanske förädling av gårdens mjölk var något att prova.

Vi smygstartade en ostkakstillverkning och receptet var gammelmor Astrids. Detta försök slutade med att vi trodde på idén och 1998 byggde vi ostkaksbageri på gården. Nu började livet ta en annan väg, helt nytt för oss var att marknadsföra och sälja. Inte lika tryggt som att gå i ladugården och småprata med korna, men mycket stimulerande och så roligt vi hade när vi var i butiker och på mässor runtom i Sverige.
Hemma i Brostorp sköttes ruljansen av Annika och hennes man Thomas. Sedan 2001 driver de lantbruket. De har också tre barn, Josefine, Oliver och Denise.

Hur skulle vi nu gå vidare? Ostkakstillverkningen rullade på och jag började få nya idéer om att tillverka ost, alltså förädla mera av gårdens mjölk.
Familjesamrådet kom fram till att satsa på ny ladugård med robotmjölkning. Med små justeringar i gårdsmejeriet kunde vi börja tillverka ost. Vi har också utvecklat till sommarcafé och gårdsbutik.
Nu sjuder det av liv och rörelse på Brostorp och vi stortrivs.

Vi hälsar Er alla välkomna att trivas och koppla av i gröngräset hos oss, kanske med kaffe och ostkaka.
Ni kan också besöka Annikas syateljé Ko-La Kläder här på gården.

Vid pennan Anita
       
Några av våra ostar

Vår Ostkaka
      
      
       Brostorps Hemlagade
Brostorps Gård
573 94 YDRE
Tel: 0140-43054
info@ostkaka.com