Ostkakorna
Historik

Att förädla en del av gårdens mjölk till ostkaka har vi gjort sedan början av 1990-talet, men i mycket liten skala. År 1998, på våren, började vi bygga det nya ostkaksbageriet. Det togs i bruk i november 1998.
Tillverkning

Ostkakan bakas på helmjölk (nerkyld mjölk med något varierande fett och proteinhalter,) direkt från vår egen produktion.
Vi har kontroll på att våra råvaror alltid är av högsta kvalitet. Vi är noga med att våra råvaruleverantörer har en bra miljöpolicy.

Ägg köpes från granngården som har frigående höns. De utfordras med ett vegetabiliskt foder, som gör att äggulan blir gul och fin. Det är viktigt för oss som då får naturligt fin färg på ostkakan.

Den innehåller inte några tillsatser såsom stabiliseringsmedel, konserveringsmedel eller färgämne. Vi är också noga med att få en lite grövre struktur på smeten, som det skall vara i en äkta hembakad ostkaka.Att ostkakan säljs fryst gör hanteringen lätt i alla led, samtidigt som det garanterar en fräsch produkt vid upptining.

Tillverkning, packning och infrysning av ostkakan är tillverkad enligt HACCP-metoden, en kvalitets-säkerhet för våra kunder, som vi hoppas blir uppskattad.
       
Ostkakan passar till mycket, testa gärna tillsammans med glass och jordgubbar.
      
      
       Brostorps Hemlagade
Brostorps Gård
573 94 YDRE
Tel: 0140-43054
info@ostkaka.com